Persoane interesate :D

vineri, 10 mai 2013

Despre tunica


                    



 Cred ca ati vazut in ultimii ani designerii creand fel de fel de haine moderne, pe care nici nu stii exact cum sa le porti. Totusi, multi dintre ei au apelat la o metoda foarte veche, inca din Grecia Antica: tunica. Ce o face asa speciala? In primul rand simplitatea aparenta a infasurarii acelei bugati de material si eleganta pe care o transmite prin formele simple, care adeseori pot acoperi formele plinute a unei fete sau anorexia alteia.


 Aceasta moda, asa cum am mai spus, a inceput in Grecia Antica, iar multi oraseni o purtau pe sub toga, mai ales la ocazii speciale. Tunica era purtata de multa lume, dar patricienii (un fel de aristocrati) o impodobeau cu tot felul de ornamente pentru a-si arata pozitia sociala. Curand, au adoptat aceasta moda si romanii, dar apoi a fost uitata, reaparand o data cu miscarea hippie.
 In ziua de azi, designerii au diversificat tunicile, facandu-le mai scurte (care se poarta cu pantaloni) sau mai lungi, aplicandu-le taieturi pline de senzualitate. Bineinteles, si culoarea a fost schimbata: din albul pur al unei tunici antice au izvorat culori pline de romantism sau voiosie.


     
article image

Erin Fetherson        



                                                           Megan Fox, nu stiu ce designer

 Asadar, acum exista foarte multe modele din care putem opta, dar (bineinteles) internetul mai ofera o alternativa: sa facem o tunica singuri. :)





PS: am gasit un site in care iti poti face haine romane si grecesti, daca sunteti interesati apasati aici.

Sper ca v-a placut articolul, incerc sa scriu mai des, dar de fiecare data apare alta problema ;;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu