Persoane interesate :D

joi, 6 iunie 2013

Istoria parfumului



 Scriu aceste mici "biografii" a diferite lucruri feminine, deoarece cred ca pentru a fi numit in adevaratul sens al cuvantului iubitor de moda, nu trebuie sa stii doar tendintele si obiceiurile actuale, ci si cele stravechi. Asadar, m-am gandit sa scriu putin despre istoria parfumului, un lichid apreciat de marii conducatori inca de la inceputurile sale. Prima data a fost descoperita aroma de tamaie acum 4000 de ani de catre mesopotamieni. Bineintels, o foloseau in scopuri religioase, la ceremonii, impreuna cu rasina si mai multe tipuri de frunze. Biblia este o sursa importanta, deoarece se mentioneaza de multe ori despre mirodenii: la nasterea lui Isus, magii aduc cu ei aur, tamaie si smirna (considerate lucruri pretioase), iar Dumnezeu i-a poruncit lui Moise sa ia "stacte,onycha si tamaie pura". Egiptenii (mai ales clasele inalte) foloseau des parfumul in ritualuri, mormantul lui Tutankhamon mirosind putin a arome dupa 3300 de ani de la moartea faraonului.







 In secolul al VII lea parfumul a inceput sa fie popular si in Franta, iar curta acestuia a fost denumita si "curtea parfumata" datorita diverselor arome cu care se dadeau oamenii, hainele si mobilierele.
 Pana in ziua de astazi gusturile s-au schimbat, parfumurile fiind facute din substante sintetice, nu din flori naturale. Dupa cum probabil stiti, cel mai cunoscut si bine vandut parfum din lume este Chanel no 5, care contine trandafiri de mai, iasomie si mosc sintetic.


 Nu mi-as imagina viata fara parfum. Atunci cand iti amintesti de cineva de cele mai multe ori iti apare mirosul acelei persoane in minte, fiind un lucru placut si reprezentativ pentru acea persoana. Nu stiu de ce, cand intalnesc pe cineva pentru prima data, tind sa il simpatizez daca imi place mirosul parfumului sau.
  Sper ca v-a placut acesta postare! Care este parfumul vostru favorit? :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu